zaterdag 14 oktober 2017

Coach van DUH! D1 wint eervolle prijs voor strijdlustigste vlagger

Coach "Koekenbakker" (met iets te grote koksmuts) haalt zijn vlag op

Ondanks dat DUH! Knollenland-D1 vandaag met 6-1 door Luctor D1 van de mat werd gespeeld, is het team van coach "Koekenbakker" en coach Dröpke niet met lege handen teruggereisd naar Knollenland. Coach "Koekenbakker" die vandaag een dubbelrol vervulde als grensrechter werd namelijk na afloop door het publiek gekozen tot strijdlustigste vlagger. Die prijs komt hem volledig toe.

De passie die de vlaggende bouwondernemer ten toon spreidde was indrukwekkend te noemen. Dat begon al vroeg in de eerste helft nadat Luctor D1 nogal goedkoop een penalty kreeg waaruit het 1-0 scoorde. Deze in zijn ogen onverteerbare arbitraire dwaling moest rechtgezet worden, daar ging hij wel voor zorgen. Vanaf dat moment stak hij bij elke diepe bal van Luctor de vlag omhoog. Het maakte niet uit of de speler van Luctor die aangespeeld werd buitenspel stond.

Toen mensen aan de kant hem hierop aanspraken, gaf hij aan dat de scheids ook geen penalty had mogen geven. (Dus dan mocht hij kennelijk ook oneerlijk vlaggen.) Dat laatste zei hij er niet bij maar dat was voor de goede verstaander natuurlijk wel wat hij bedoelde. Ondanks zijn verwoede pogingen om het tij te keren, bleef Luctor simpel overeind. Bij rust stond het al 4-0 voor de thuisclub mede door het weifelende optreden van de doelman van DUH!

En dat zou hij in de rust te horen krijgen ook. Want toen leider Sergio samen met Teun in de pauze langs de kleedkamer van DUH! liep, hoorden zij hoe coach "Koekenbakker" zijn keeper een donderpreek gaf. "Je hebt toch keepershandschoenen aan? Doe er dan wat mee. Je bakt er helemaal niks van" of woorden van gelijke strekking aldus Sergio en Teun. "Maar dat is toch zielig voor die keeper?" Zei Teun toen enigszins ontdaan. Maar ja wat weet zo'n D1-spelertje nou van motivatie? Coach "Koekenbakker" is er een van de oude stempel. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, moet je maar denken. Je moet ze afkraken tot het bot, daar worden ze hard van.

Helaas voor coach "Koekenbakker" nam de DUH!-keeper zijn stichtelijke woorden niet ter harte. In de tweede helft maakte hij misschien nog wel een onzekerder indruk dan voor rust. Hiervan profiteerde Luctor optimaal en wreef met twee goals nog meer zout in de DUH!-wond. Vlagger/coach "Koekenbakker" liet zich niet kennen. Als hij de gelegenheid kreeg dan vlagde hij weer onterecht voor buitenspel. Ook de scheidsrechter bleef de gebeten hond. De arbiter die na een overtreding op een Knollenlander door liet spelen (in afwachting op voordeel voor DUH!) kreeg van hem de volle laag, ondanks het feit dat de scheids wel degelijk floot voor DUH! toen ze toch geen voordeel kregen.

Ook schreeuwde hij zijn keel schor bij overtredingen op zijn spelers (Luctor had veel overtredingen nodig), om de scheidsrechter mee te krijgen. Daar had trainer Cas van Luctor een voorbeeld aan kunnen nemen. Want als zijn Luctorspelers tegen de zoden werden gewerkt (DUH! was ook zeker niet kinderachtig als het om overtredingen ging) dan bleef Cas stoïcijns zitten. Hij liet het namelijk aan de scheidsrechter over. Nee, dan coach "Koekenbakker" van DUH!, die stond pal voor zijn spelers en liet niet na een sneer te geven als iets hem niet aanstond. Dit had een aanstekelijk effect op zijn spelers in het veld die met de minuut opgefokter raakten. Daar was het coach "Koekenbakker" natuurlijk om te doen geweest. Want ook al stond je met 6-0 achter, waarom zou je dan de handdoek in de ring gooien? En warempel als het niet waar is, vijf minuten voor tijd scoorde DUH! Knollenland D1 de aansluitingstreffer. 6-1! Yesss, het kon nog!

Spelers en begeleiders van DUH! stroopten de mouwen op en gingen er nog even vol voor. In de laatste seconde van de wedstrijd leek DUH! hiervan het resultaat te plukken na een vermeende overtreding op een van hun spelers in de zestien van Luctor. Net als in de eerste helft toen Luctor de penalty goedkoop kreeg, leek er hier sprake van een eerlijke tackle op de bal, waarbij de speler van DUH! zich overigens wel blesseerde, want hij kermde het uit van de pijn. Dit keer gaf de arbiter echter geen penalty en was hij ook niet snel ter plaatse om te kijken hoe het met de geblesseerde DUH'er was. Toen was het veld te klein voor alles en iedereen wat DUH! was. Een grof schandaal. En zij hadden nu ook een penalty moeten krijgen! En als dat was gebeurd dan was het misschien wel 6-2 geworden. Nou dan had coach "Koekenbakker" het nog wel willen zien in de blessuretijd.

Maar zoals gezegd kwam er geen penalty en meteen daarop floot de scheids einde wedstrijd, waarschijnlijk bang voor verdere escalatie. Een vader van Luctor zag dat een huilende speler van DUH! op de vuist wilde gaan met een Luctorspeler. Ineens besefte hij dat deze speler in alle voorgaande wedstrijden die Luctor door de jaren heen tegen DUH! had gespeeld, óók al huilend van het veld was gestapt. "Vreemd" dacht hij, kennelijk staat het motto van de club DUH! ("het nuttige met het aangename" in het Latijn) niet meer zo hoog in het vaandel. Althans niet voor wat betreft het aangename, als dat altijd zo moet gaan bij hun.

Maar goed, dat gaf allemaal niks want coach "Koekenbakker" mocht na afloop toch maar mooi de prijs voor "Strijdlustigste Vlagger" mee naar huis nemen. Zijn team en de scheids hadden in zijn ogen dan wel een wanprestatie geleverd maar deze prijs pakken ze hem niet meer af. Hulde!

Naschrift van de redactie: omwille van privacyredenen zijn sommige namen in dit artikel aangepast.